2012. június 20., szerda

Olaszországi amore


A Garda-tó szerelem első látásra. Kétezer méteres hegyek között meghúzódó gleccsertó, amelynek a vize ugyan meglehetősen hideg, a partja pedig borzasztó köves, páratlan panorámája, hangulata mégis elhomályosítja a tengerpartok tündöklését.






Aki fürödni meg a napon feküdni szeret – egyszóval a passzív pihenést részesíti előnyben –, annak érdemesebb Riminit meg Bibionét választani, aki viszont inkább kirándul, hegyet mászik, túrázik, biciklizik, szörfözik – azaz a szabadságát aktív módon tölti –, annak kitűnő választás a Garda-tó, főleg az északi része. Csodálatos falvak, festői várak, meghódítandó csúcsok – kevésbé sportosaknak felvonó a Monte Baldóra –, fantasztikus kerékpárutak várják a turistákat. Megspékelve olasz fagyival és pizzával...








A tó déli részén egészen más a hangulat. A nagy hegyek eltűnnek, a meder kiszélesedik – vize itt sokkal sekélyebb és ennek megfelelően melegebb is, ezért aki mégis a Gardánál strandolna, inkább ezt a környéket részesítse előnyben –, szórakoztatóparkok, várak, mediterrán óvárosok, műemlékek „gondoskodnak” a kikapcsolódásról.




A tóhoz közeli nagyvárosokat szintén érdemes felkeresni, Trento és Verona is vonzó, látványos célpont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.